Akt:n ahtaajien lakkoa on tällä hetkellä soviteltu ja kestetty jo jonkin aikaa. Teollisuus on kärsinyt ja tuotantoa joissakin laitoksissa ajettu alas. Osalta näiden tehtaiden työntekijöistä uhkaa palkanmaksun lopetus. Työntekijä puolen järjestöistä kuuluu jo ääniä , että täytyisi ryhtyä tukitoimiin. Keitä tässä ruvetaan tukemaan ja ennen kaikkea mitä.

Lakko on laillinen ja järjestöillä sekä työntekijöillä on siihen tietysti oikeus. Työnantaja puolella on yhtälailla oikeus olla suostumatta ehtoihin , joita he eivät halua hyväksyä. Mihin tästä mennään ?

Tuntuu aika vaikealta yhtyä ATK:n muutosturva vaatimukseen. Jos yksityishenkilö joutuisi tilanteeseen , että hän joutuisi maksamaan jotain vastaavanlaista nykymaailmassa, vastustus olisi varmaankin aika kovaa ellei suorastaan massiivista.

Perinteisen vasemmiston taholta ei ole paljon kuulunut kommentteja lakon lopettamisen puolesta , ei sen puoleen oikeistonkaan puolelta kehotuksia työnantajille sopimisen puolesta. harva lakko on ikuinen eli aikanaan tämäkin lakko päättyy. Sitä ennen vahingot voivat olla jo korvaamattoman suuret. Työpaikkoja menetetään , talouskasvu ainakin hidastuu ja vientitulot pienentyvät( ainoa joka kasvattaa kansantaloudessa olevan rahan määrää merkittävästi).

Syyllinen on liian vanha ja nykyaikaan sopimaton sopimusjärjestelmä. Tähän ovat taas syyllisiä lakon molemmat osapuolet. Huonona aikana työntekijäpuolen pitäisi voida luopua jo saavutetuista eduista. Toisaalta hyvänä aikana työnantajan (omistajien) pitäisi pystyä antamaan vähän ylimääräistä.

Syy miksi moista järjestelmää ei voida luoda on ahneus ja vallanhimo. Kummankin osapuolen on näytettävä , että heitä tarvitaan ja miksi heille on kannattavaa maksaa jäsenmaksuja.

Solidaarisuus loppuu aivan varmasti , jos lakko pitkittyy , ja taloudelliset menetykset saavuttavat kriittisen pisteen( sitä ei varmaan kukaan vielä pysty määrittelemään , mutta sellainen kyllä on olemassa). Tämän jälkeen tulemme näkemään täysin erilaisen yhteiskunnan , jota emme vielä pysty ennustamaan.

Mikä on kaiken tämän vuodatuksen lopputulos. Olemme aivan yhtä tyhmiä kuin ennen tämän vuodatuksen lukemista. Muiden ajattelun muuttaminen on vaikeaa , omaa suhtautumista on helpompi muuttaa , se voi olla ainakin hyvä alku . Sillä tavoin huomisesta tulee ehkä parempi päivä kuin kuluvasta tai eilisestä.