Tänään taas Timo soini yllätti lauantaisen lausuntonsa jälkeen tiedotusvälineet. Vappuaattonahan soini totesi , ettei hän ole tullut politiikkaan pelkäämään. Taas on ääni kellossa muuttunut. Mikä on saanut Soinin mielipiteet muuttumaan ?

Perussuomalaisille on kenties valjennut se tosiasia , että ennen vaaleja puhutuista sanoista voi joutua vastuuseen.  Nyt kiristetään muita mahdollsia hallituskumppaneita sillä , että hallitukseen halutaan mennä , mutta ohjelmasta halutaan poiketa. Tätähän voisi kutsua jopa kiritykseksi. Kokoomus ja Sdp eivät kahden saa aikaan enemmistöhallitusta , apupuolueiden kanssakin asiasta voi tulla hankalaa. Kokoomus on ajettu jollain tavalla nurkkaan. Perussuomalaiset ja etenkin Soini osaa pelata tätä peliä. tosin liika ahneus saattaa kostautua. Tulevalla vaalikaudella kuitenkin myös perussuomalaisilla on näytön paikka ja oppositiossa näyttäminen on vaikeaa. Päätöksiä ei ehkä synny tarpeeksi nopeasti ja radikaalisti. Olosuhteet huonontuvat ja ihmisillä menee entistä heikommin mahdollisesti.

Mitä jos eduskunta ei pysy pystyssä koko hallituskautta ? Saako Soinin joukot mahdollisissa ennenaikaisissa vaaleissa vielä suuren vaalivoiton. Enpä usko , koska ihmisten tyytymättömyys vain on kasvanut. Mikäli perussuomalaiset saisivat näissä 'ylimääräisissä' vaaleissa voiton , olisi edessä entistäkin kipeämmät päätökset. Soini ei ole taikuri , hyvä pelimies kylläkin. Nyt vain täytyy pelata kieli keskellä suuta , koska liika pelaaminen aiheuttaa ongelmia.

Soini on ruvennut pelkäämään , koska tekee hän minkä päätöksen tahansa rikkoo hän jo jotain lupaamaansa asiaa vastaan. Vahinko tulee tekee niin tai näin , mutta täytyy pyrkiä pitämään vahinko mahdollisimman pienenä. Muutaman seuraavan päivän aikana nähdään kuka on kunnon peluri ja kenen pokka pettää ennen viimeitä kierrosta. Kokoomus jos joutuu vähemmistöhallituksen vetäjäksi ,niin sympatia puoluetta kohtaan tulee vain kasvamaan.