Tällä viikolla olemme saaneet ihailla kuvaa Jutilasta presidentin kanssa aitiossa

katsomassa olympilaisia Vancouverissa. Presidenttiä kiinnostaa peli , mutta Jutilaa

nuuskan laittaminen ylähuuleen.

Hieman petti Jutilalta tilanteen kontrolli maan päämiehen läsnä ollessa. Ilmeisesti

kuitenkin kaikki on anteeksi annettu tasavallan päämiehen taholta , mutta vaikkei

presidenttiä arvostaisikaan , niin tahdikas käytös pitäisi säilyttää. Ei sillä taida olla

niin suurta väliä , vaikka Jutila nuuskaa käyttääkin , mutta ilmeisesti hän jollain

tavalla edustaa myös jääkiekkoa ollessaan presidenti seurassa ( tuskinpa Halonenkaan

Jutilaa on pyytänyt seuraksi entisten Hockey Nightien kauniin värisen pikkutakin

vuoksi ??).

Jollain lailla jääkiekkoväki on Jutilan kohdalla jakaantunut kahteen leiriin . Toiset eivät enää voi ymmärtää mitä'Juti' oikein notkuu mukana ja toiset tietysti pitävät herraa itseoikeutettuna jääkiekon lähettiläänä. Kummola taitaa tietää asian todellisen puolen , oma mies on silmät ja korvat maajoukkueessa.

Juti voi kyllä käyttää nuuskaa ja mitä muuta nyt halajaa kuten muutkin saman kaltaisissa tehtävissä olevat ja niihin valitut. Usein kuitenkin käy sillä tavalla , että nämä henkilöt ovat syystäkin otettuja valinnastaan näihin tehtäviin. Ainoa asia , joka valitettavan usein unohtuu , on se ajatus , että vaatikohan se minulta jotain erikoista(jos nyt käytös tällaiseksi katsotaan). Meillä herkästi puututaan urheilijoiden lausuntoihin  varsinkin heti epäonnistuneiden suorituksien jälkeen , mutta lajien edustajien käytös jätetään vähälle huomiolle.

Se välillä kummastuttaa , että varaa on viedä kaikenlaista hemmoo kisoihin joukkueiden mukana , mutta esim yksilölajeissa henkilökohtaiset valmentajat kulkevat usein omalla kustannuksellaan kisoihin. Sitten nämä erilaiset 'hännystelijät' antavat lausuntoja kuinka urheilijoiden hermot,psyyke tai kunnon ajoitus eivät ole olleet kunnossa.

Mitä tästä kaikesta voimme oppia? Emme yhtään mitään. Tulee uusia koitoksia , jossa joku muu kuin Jutila tekee jotain muuta kuin pistää nuuskaa ylämum... eikun ylähuuleen ja sitten joku Urpo(t) kirjoittaa siitä johonkin. Pieniä on pikkusieluisilla ongelmat.

Tehdään huomisesta parempi päivä kuin tästä päivästä.