Lehdistä saimme lukea , että naapurimaasta oli saapunut korkeasti oppinut ihminen vihkimään piispan Luther-säätiöön. Kirkon sisällä toimiva Luther-säätiöhän ei noudata kaikilta osiltaan voimassa olevia valtion lakeja. Kirkko taas toisaaltaan on sitoutunut noudattamaan lakeja ja asetuksia saadakseen valtiolta rahaa.

Pelleily kirkon sisällä on jatkunut kauan , koska myös heidän piirissään on toiminut työntekijöitä , jotka eivät ole kunnioittaneet voimassa olevia lakeja( lähinnä tasa-arvo laki). Kirkko ei kuitenkaan ole tehnyt asialle juuri mitään ja silloinkin kun on tehnyt , asiaa on vitkuteltu kuukausikaupalla. Normaaleissa työpaikoissa toimitaan niin , että mikäli työntekijä rikkoo lakia toistuvasti hänet irtisanotaan. Näin pitäisi myös kirkon toimia , koska se saa rahoituksensa veroista. Tätä eivät auta lausunnot: maallinen laki ei koske meitä. Niin kauan kuin kirkollisveroa epäoikeudenmukaisesti kerätään ja jaetaan ns. valtiokirkolle , lain pitäisi myös koskea kirkkoa. Jos kirkko olisi irti valtiosta ,asia olisi toinen.

Yksityishenkilö voi tietenkin erota kirkosta , mutta entäpä yritys ? Mitä jos yritysjohto haluaisikin maksaa jollellekin toiselle kirkkokunnalle kuin ev.lut kirkolle ? Sepä ei onnistukaan. Varmasti nämä kirkosta eroavat ihmiset edustavat hyvinkin erilaisia näkemyksiä siitä , miksei kirkko vastaa heidän odotuksiinsa. Kuak ei hyväksy homopappeja , kuka ei usko jumalaan. Kuka ei voi sietää sitä , että joku pappi sanoo kuinka sinun täytyy uskoa jumalaan ja kuinka raamattua tulkitaan.

Luther-säätiö pitäisi välittömästi erottaa kirkosta , koska säätiö ei noudata kirkon määräyksiä , saati sitten voimassa olevia lakeja. Luther-säätiö voi kyllä jäädä edelleen olemaan , kunhan sen jäsenet pitävät sitä omilla varoillaan pystyssä. Nythän on niin , että nykyisen kirkon varoja muodossa tai toisessa 'vuotaa' myös Luther-säätiölle. Osa säätiön papeista kun saa palkkansa myös kirkolta.

Luther-säätiön papit, jotka toimivat myös lirkon palkkalistoilla ovat pelkureita ja näyttäytyvät tekopyhinä , koska vastustavat työnantajansa sääntöjä , mutta ovat kyllä valmiita ottamaan rahaa vastikkeeksi työstä työnantajalleen , jonka määräyksiä vastaa he jatkuvasti rikkovat.

Tämä ei ole hyökkäys kirkkoa tai Luther-säätiötä , eikä heidän vakaumustaan vastaan , vaan ainoastaan arvostelu valtion , kirkon ja Luther-säätiön toimintatapoja vastaan.