Olisi toivonut ja luullut , että ahtaajien lakosta olisi jo aika jättänyt , ja siirrytty muihin asioihin. Mutta ei , tänään ahtaajat ympäri Suomen 'sattumalta' eri paikoissa marssivat pois työpaikoiltaan ( telepatiaako , kenties). Sopimus on tehty ja ollut voimassa jo muutamia päiviä.

Tulee mieleen , että ahtaajilla on jotenkin pitkät piuhat , kun spontaanisti marssivat ulos vastalauseeksi rikkuri työvoiman käytöstä ja lakkojen rajoittamispuheista. Vai kävikö joku kenties selittämässä heille mitä näillä termeillä tarkoitetaan.

Lakkoon heillä oli aikaisemmin täysi oikeus , mutta nyt sitä ei ollut sopimuksen ollessa jo voimassa. Jotenkin tämä rikkuri-työ on ymmärretty väärin. Rikkuri on liittoon kuuluva ja lakonalaista työtä tekevä henkilö. Näillä työmiehillä , jotka innokkaasti parjaavat kapitalisteja ja suurpääoman omistajia , on outo käsitys että työ on heidän omistuksessaan. Näillä toimilla he antavat ymmärtää , että heillä on oikeus päättää koska ja kuka tekee 'heidän' töitään. Laillisessa lakossa ollessaan he eivät tehneet työtä , mutta löytyi joitakin halukkaita tekemään ja se on heidän mielestään väärin. Kuinkakohan ahtaajat , joilla on lapsia , suhtautuisivat lakossa olevaan pelastushenkilöstöön , joka 'rikkuri' työllä yrittäisi/pelastaisi heidän lapsensa. Valistunut veikkaus on , ettei ainuttakaan poikkipuolista sanaa '..tanan rikkuri kuuluisi'.

Entäpä sitten AKT ? Puheenjohtaja ja tiedottaja ( oppia on varmasti roppakaupalla takana) , toteavat mielenilmaisun olleen spontani. Kyllä kulkevat ahtaajien ajatukset samaa rataa kun eri puolella Suomea tulee sama ajatus mieleen; lähdenpä kotiin , kun oltiin niin v-mäisiä meitä kohtaan'. Eivät varmasti usko liiton puheenjohtaja ja tiedottajakaan itse tähän selitykseen. Jos uskoisivat , täytyisi heidän molempien tunnustaa , etteivät tiedä oman jäsenistönsä käyttäytymisestä eikä asioista yhtään mitään. Todistamattahan tämä tietysti jää , eikä siihen ole aihettakaan , koska tällaiseen sattumaan ei voi uskoa.

Liitto osoittaa samanlaista pelkuruutta kuin ne muutamat ' urhoolliset' , jotka takoivat KOtkan satamassa autoa ja nyt piilottelevat jossain , eivätkä uskalla myöntää tekemäänsä tekoa. Joukko kutsuu kuitenkin itseään miehiksi , rotiksi kutsuminenkin olisi alentavaa rottia kohtaan.

Tuonti Suomeen ei varmasti lopu koskaan kuten eivät lakotkaan. Ihmiset ja yritykset , jotka laivat purkavat voivat sen sijaan vaihtua. Lakko aseena työntekijöillä on hyvä olla olemassa , mutta sen käyttöä kannattaisi miettiä hieman tarkemmin tulevaisuudessa. Puheenjohtaja , joka sopimuksen sopii , pitäisi sitä noudattaa.