Kesä on jo pitkällä , joten kerrataan vähän huvittavia tapahtumia:

Ulkoministeri Stubb on muiden naapureiden kanssa saanut kotikadulleen hidasteet(tulossa). Kuka näillä kadilla ajaa niin lujaa , että se vaarantaa lasten turvallisuuden ?  No tietysti suurimmaksi osaksi asukkaat , eihän näille kaduille usea lähde huvikseen kaahailemaan. Mitenköhän näiden katujen asukkaat ajavat 'vierailla' kaduilla ?

Ydinvoimalapäätös tuli eduskunnasta (siis lisävoimaloiden rakentaminen), mitä tekivät vihreät ? Äänestivät vastaan , mutta hallituksessa täytyy olla päätettiin mitä tahansa. Oikeusministeri Brax lausui seuraavalla viikolla , että Suomeen täytyy saada sukupuolivapaa avioliittolaki. Tämä se onkin ilmeisesti vihreille läheisempi ajatus kuin ydinvoimapäätös. kyllä Suomeen täytyisi viimeinkin saada presidentti , jonka AVIOPUOLISO olisi samaa sukupuolta kuin presidenttikin. kyllä se olisi mukava katsoa valtiovierailuja televisiosta esim. Italiaan. Osa kansanedustajistahan perusteli myönteistä kantaansa ydinvoiman lisärakentamiseen sillä , että Suomesta tulee energian suhteen omavaraisempi. Lainaus STUKI:n sivuilta:

Suomessa ei ole tällä hetkellä uraanikaivoksia. Enon Paukkajanvaarassa louhittiin 1950–1960 -lukujen vaihteessa runsaat 30 tonnia uraania. Toiminnan seurauksena alueelle jäi luonnolliset säteilytasot selvästi ylittävää jätekiveä ja rikastushiekkaa. Näistä jätteistä huolehdittiin 1990-luvun puolivälissä ja vuonna 2001 STUK totesi kaivosjätteet hyväksytysti loppusijoitetuiksi. 

Uraanin hinnan kohotessa on uraanimalmin etsintä viime vuosina elpynyt ja Suomessakin on tehty valtauksia. Niiden johtaminen itse kaivostoimintaan on varsin epävarmaa ja eri kuulemismenettelyt ja lupakäsittelyt huomioon ottaen toiminnan aloitukseen menisi joka tapauksessa useita vuosia. 

Ihan heti ei siis olla omavaraisia energian suhteen. Edustajat eivät voi olla näin tietämättömiä asioista , toisin sanoen he siis valehtelivat tai ainakin jättivät jotain olennaisia asioita kertomatta.

Mikä ihme näitä kepulaisia vaivaa ? Edellinen pääministeri kun lähti , niin jo seuraava on pulassa vaalirahoituksensa kanssa. Samoin pääministerin puoliso , joka menneinä vuosina on osallistunut Kepun vaaliohjelmien tekemiseen , on tieten tahtoen jättänyt toimittamatta tilinpäätöstiedot kaupparekisteriin. Pääministeri ehti jo olla tykkäämättä Heinäluoman siirtolais-kommenttiin. Meillä ei siis saa olla eri mieltä siirtolaisista,pakolaisista , homoista ja lesboista kuin nämä kansan kruunupäät. Olet rasisti , ahdasmelinen tai muuten vaan epäkelpo kansalainen. Minä en ottaisi siirtolaisia,pakolaisia niin paljoa nyt kun kaikki omasta väestäkään ei tahdo saada töitä. Jollain tavalla pidän myös homoja ja lesboja luonnon vastaisina , koska se ei ole täysin luonnollista. Tunne kyllä molempiin ihmisryhmiin kuuluvia ihmisiä ja he ovat aivan mukavia ja jotkut ystäviäni. Ei minun silti tarvitse pitää kaikesta mistä he pitävät.

26.7 Hs:ssä Bogomoloff oli kirjoittanut , ettei hän käsitä mitä eturistiriitoja lähes kaikkien Helsingin valtuustossa istuvien valtuutettujen kuuluminen osuustoimintaliikkeen edustajistoon on . Bogomoloff on markkinatalouden ja demokratian vankkumaton kannattaja , mutta kummankaan ydintä hän ei ole eikä tulekkaan ymmärtämään. Ne lukuista lausunnot , joita ko. valtuutettu on vuosien kuluessa esittänyt , todistavat kuinka kauaksi hän on etääntynyt tavallisesta elämästä.

Lausuipa tässä eräs kokoomuksen kansanedustaja lopettavansa edustajan työt , jos lennot Poriin/Porista lopetetaan Helsinkiin. Vapaassa markkinatalodessahan pitäisi saada myydä yhtiö , jos omistajat niin tahtovat. Jos motivaatio olla eduskunnassa on riippuvainen lentoyhteyksistä niinkin kaukaiseen paikkaan kuin Poriin (maantieteellisesti ei henkisesti) , niin parempi jättää työt tosiaankin motivoituneemmalle henkilölle.

Kesällä tuli hyviäkin uutisia , mm. kadonnut pikkupoika löytyi hyvässä kunnossa , eikä ollut hukkunut tai muuten vahingoittunut. Tämä tietysti aiheutti joillakin nettipalstoilla pojan vanhempien syyttelyn. Kuinka he olivat voineet jättää pojan hetkeksi valvomatta. Miksei voida iloita kerrankin tarinan päättymisestä hyvin ? Onko meistä tullut niin hulluja , että haluamme lukea , kuulla ja katsoa huonoja uutisia ?

Kesän jatkoa.