Menneellä viikolla olemme saaneet lukea lehdistä , kuunnella radiosta ja lukea muista tiedotusvälineistä elintarvikealan lakosta ja työsulusta. Kaikki haluavat lisää ja enemmän , tosin erilailla mitattavilla suureilla. Koko ajan tulee uusia osoituksia loputtomasta ahneudesta, välinpitämättömyydestä ja itsekkyydestä ympärillämme.

Tulivuori purkautui , ihmiset jäivät pitkin tunnettua palloamme ja kansallinen yhtiömme hoiti tiedotuksen eri puolilla maailmaa omaan tunnettuun malliinsa. Silloin kun ko. yhtiön tiedotteet koskevat jonkin ryhmän ahneutta yhtiötä kohtaan , pannaan kyllä parasta , mutta kun yhtiön kuljettamat matkustajat joutuvat pulaan kotimaan ulkopuolella , lausutaan pari ylimielistä lausetta. Matkustajilla allekirjoitutetaan laittomia sopimuksia , lähes kiristämiseen verrattavalla tavalla( et pääse kotiin tällä lennolla , jos et luovu lakisääteisistä oikeuksistasi). Mitä tekee ulkoministeriö , ei oikeastaan mitään. Tsunamin jälkeen puuhattiin kriisorganisaatiota. Mitä se teki kansalaisten hyväksi , ei mitään. Amatöörien puuhastelua , niinkuin joku joskus lausui jostain.

Elintarvike tuotannon ja jakelun huononnuttua tai loputtua , yli- normaali- ja alipainoinen kansan kerma kansoitti kaupat ja tunki kärrynsä täyteen tavaraa. Mukaan tuli mm. vessapaperia , jota lakko tai työsulku ei koskenut. Mulle ,meille kaikki , muille ei mitään. Palkkoja pitää nostaa , toisen mielestä edut ovat jo liiallisia , vaikka osa työssäkäyvistä ei tule toimeen yhdestä työstä saamallaan palkalla ainakaan suurissa kaupungeissa. Palkkaa halutaan lisää , vaikka työttömien määrä kasvaa , vähät luusereista. On tullut aika syyttää kaikkia ,jotka eivät ole samanlaisia kuin minä/me vaikeuksista maassamme,taloudessa,verotuksessa , huonossa urheilumenestyksessä , parisuhdeongelmissa ja vaikka missä.

Eläkkeet , jotka ovat hyvin korkeita ( vaikkapa 20000€/kk) , puolustellaan ansaituksi. Työttömille ei saisi antaa rahaa , koska hän ei tuota , kuluttaa ainoastaan. Eihä nämä korkeata eläkettä nauttivatkaan enää tuota. Silloin kun he tuottivat , he saivat korkeata palkaa , entäs nyt ? Aikanaan kun puhuttiin Fortumin korkeista optioista , mm entinen ministeri Mönkäre sanoi televisiossa , ettei hän ole vastussa näistä optiosopimuksista. Kuitenkin päätökset tehtiin hänen ministeriaikanaan. Missä ymmärrys , miksi korkea palkka, missä vastuu ?

Kansanedustaja ajaa ylinoputta ja kortti menee 'hyllylle'. Eipä hätää , voihan sitä ajaella taksilla ja kyllä kansa maksaa. Toteaa vain , etteikö ole tärkeintä , että edustaja tekee työnsä. Aikamoista piittaamattomuutta. Tavallinen kansalainen ajaa ylinopeutta , kärsii rangaistuksensa ja maksaa matkansa itse , omasta palkastaan.

Muoti on muuttuvainen , mutta ihminen unohtaa helposti. Suuri osa ihmisistä on vajaassa parissa vuosikymmenessä tullut tavattoman itsekkääksi ja ahneeksi. Moraalin lasku näkyy päättäkissä hyvin , koska nykyään tiedotusvälineet kaivavat asioita niin paljon esiin. Toisaalta jatkuvien paljastusten julki tuominen turruttaa , kukaan ei enää kahden päivän päästä välitä asiasta. Sitten ihmetellään , ettei yhteisten asioiden hoito enää kiinnosta ihmisiä.

 

HYVÄÄ VAPPUA !