HS:ssä oli 26.9 kirjoitus , jossa kanadalainen professori oli esitellyt ajatuksiaan valtiovarainministeri Kataiselle kasvusta. Professori oli sitä mieltä , että talous ei voi jatkuvasti kasvaa. Katainen näki asian luonnollisesti toisin. Molemmat esittivät ajatuksensa lyhyesti kirjoituksessa.

Kasvua on pidetty aina liikekyritysten tavoitteena sekä poliitikkojen keskuudessa kansantalouden kasvun olevan valtion talouden tavoitteena. Kasvu luo hyvinvointia sekä yrityksiin ja kansalaisiin . Tosin ongelma on näyttänyt olevan se , ettei hyvinvointi ole jakautunut kovi tasaisesti näissä mainituissa yksiköissä. Harva näissä yksiköissä saa nauttia hyvinvoinnin lisääntymisenä. Sitä vastoin alapäässä hyvinvointi ei lisäänny , vaan pikemminkin laskee. Normaalisti vastaus on kait , että he eivät ole ansainnetkaan oman hyvinvointinsa lisääntymistä.

Yritys kasvaa innovaatioilla ja hyvillä strategioilla. Jokuhan ne tietysti keksii ja yleensä saa jotain lisääntyvää hyvää , mutta useimmiten jotkin toiset kuitenkin osallistuvat kasvun aikaansaamiseen. Tekijäthän saavat tietysti rahaapalkkana yrityksestä tosin innovaattorit saavat suuremman palkan lisäksi vielä useinkin jonkun lisäpalkkion. Valtiossakaa  kansantalouden kasvu ei jvälttämättä ohda parempaan hyvinvointiin huonompiosaisilla. Tämähän on aivan oikein , koska he eivät ole osallistuneet lisääntyvän hyvän tuottamiseen. Toisaalta lisääntykö silloin absoluuttinen hyvinvointi ?

Hyvinvointi on aina jotenkin yhdistetty taloudelliseen hyvinvointiin. Jossain tulee kuitenkin raja , jossa taloudellisen hyvän lisääntyminen ei välttämättä lisää yksilönkään hyvinvointia. Koko ajan taloudellisen kasvun uskotteleminen lissävän hyvinvointia on kuitenkin harvojen etu ,siksi sitä kannattaa hokea usein. Keskustelua käydään vain harvoin siitä ja tutkitaan sitä , että miten saataisiin yvinvointi jakautumaan tasaisemmin.

Jatkuva kasvu on mahdotonta , se ei ole sitä luonnossakaan saati sitten reaalielämässä. Universumin kasvu loputtomiin on toistaiseksi olettamuksen asteella. Se joka hokee jatkuvan kasvun , joka on itsessään mahdoton . sekä sitä kautta hyvinvoinnin lisääntymiseen puhuu joko vastoin parempaa tietoaaan tai valehtelee.