Vaalit on käyty ja tulokset selvillä. Hallitusneuvottelut eivät vielä ole alkaneet , mutta tiedotusvälimeissä niistä jo arvuutellaan tulevan vaikeita.

Kokoomuksesta tuli suurin puolue , mutta ei voittaja ,vaan isoin. Perussuomalaiset saivat jättimäisen voiton , jota jo maan tiedotusvälineet ovat pyrkineet väheksymään monella tavalla. Puolueesta ei löydy 'oikeanlaista ministeriainesta' , tavallisia yksinkertaisia ihmisiä vain. Ylen tulosillassa oli huvittavaa kun toimittaja haastatteli perusuomalaista miestä ja epäili ettei mies varmaankaan kykenisi puolustusministeriksi , vaikka sitten paljastui miehen opettavan maanpuolustus korkeakoulussa. Toimittajien tiettämättömyys perususomalaisten jäsenistä ja yleensäkin heidän pätevyytensä epäileminen asettaa toimittajien tietämyksen outoon valoon.

Minulle oli ainakin yllätys persujen näin suuri kannatus. Soinilla on nyt tilaisuus käyttää voitto hyväksi tai ryssiä tilanne kunnolla. Menevätkö Soinin joukot hallitukseen ? Jos menevät , joku joutuu tekemään myönnytyksiä hallitusohjelmassa. Kokoomuksella on myös etsikkoaikansa , koska raja on silläkin kuinka paljon voidaan antaa periksi Soinille esim. Eurooppa asioissa.

Demarit kirivät lopussa hyvin ja saavuttivat kuitenkin toiseksi suurimman puolueen  aseman , vaikka tappio on äänestysprosentin alhaisuus ja demareille vaatimaton paikkamäärä. Nyt on sitten Urpilaisen ja kumppanien aika osoittaa vielä olevansa tavallisen ihmisen asialla ja eriarvoisuutta vastaan. Lipposen ollessa pääministeri tämä johtoajatus katosi puolueelta ja Lipponen vallanhalunsa sokaisemana vähät välitti vähäosaisista , vaikka heistä joskus puhuikin , niin teot jäivät puuttumaan.

Kepu onnistui ryssimään oikein kunnolla vaalikauden aikana ja menettämään kannatustaan rajusti. Ilahduttavaa oli , että äänestäjät 'rankaisivat' kaikista niistä epäselvyyksistä , joita puolueella oli vaalikauden aikana. Puolue kyllä voi vielä nousta , jos ymmärtävät keskittyä omaan asiaansa . Kaikkia ei voi miellyttää , eikä ole tarviskaan.

Vihreät ovat eksyneet kauas alkuperäisistä vahvuuksistaan ja se palkittiin 5 paikan menetyksellä. Nyt mrnnään oppositioon j asieltä käsin  yritetään paikata kannatusta. Ylimielinen asenne 'intellektuellien' puolueena karkoittaa äänetäjät mualta kuin suurista kaupungeista.

Nähtäväksi jää mitä parina seuraavana viikkona kotimaan politiikassa tapahtuu. Mielenkiintoa ja värikkäitä tapahtumia tuskin tulee puuttumaan.